Kesätöitä runsaasti haettavana – 5 vinkkiä kesätyöpaikan löytämiseen!

Pohjois-Pohjanmaalla TE-palveluiden sivuilla on nyt yli 500 kesätyöhön liittyvää työpaikkailmoitusta. Yhden työpaikkailmoituksen alla saattaa olla jopa satoja avoimia työpaikkoja, joten kesätöitä on nyt runsaasti tarjolla, lukuisilla eri toimialoilla.

Kesätöitä on tarjolla niin alaikäisille koululaisille, eri alojen opiskelijoille kuin muillekin kesätyöstä kiinnostuneille.

Näillä vinkeillä parannat mahdollisuuksiasi napata kesätyön:

1) Kaikkia kesätyöpaikkoja ei ilmoiteta julkisesti haettavaksi.

Kesätyöpaikkoja kannattaa tiedustella myös aikaisemmista TET-, kesätyö- tai harjoittelupaikoista. Muista kontaktisi myös harrastuksista, perhetutuista ja ystäväpiiristäsi.

2) Aloita hakeminen ajoissa.

Kesätyöntekijöiden haku on juuri nyt kiivaimmillaan. Osaan työpaikoista haku on saattanut jo päättyäkin, mutta joissain paikoissa rekrytointi alkaa juuri nyt.

3) Ole avoin työmahdollisuuksille.

Aina ei ole tarjolla kesätöitä itseä eniten kiinnostaviin työpaikkoihin. Ei kuitenkaan kannata nirsoilla, sillä kaikesta työkokemuksesta on hyötyä.

4) Räätälöi hakemuksesi.

Kesätyöhakemukseen voit tehdä yhden pohjan, jonka muokkaat erikseen jokaiseen työpaikkaan sopivaksi. Muista lukea työpaikkailmoitus tarkasti ja vastata siinä mainittuihin asioihin.

5) Muista aktiivisuus.

Ennen työhakemuksen lähettämistä tai pian sen lähettämisen jälkeen on hyvä soittaa tai  jopa vierailla työpaikalla, jos se on mahdollista.

Kesätyöpaikat löydät TE-palveluiden avoimien työpaikkojen hakupalvelusta

Onnea kesätyönhakuun!